Proč hned zakazovat?
Jsem kuřák, přítelkyně nekuřačka (naštěstí jen cigaret

).
Pokud jdeme do restaurace, vybíráme si pouze restaurace, kde je oddělený kuřácký a nekuřácký prostor, najíst se jdeme do nekuřáckého po jídle se přesuneme většinou k baru, který už je kuřácký, ani jeden v tom nevidíme problém.
Pokud budu nekuřák budu chodit pouze do nekuřáckých restaurací nebo restaurací s odděleným kuř. a nekuř. prostorem.
Stejně já jako kuřák si vybírám restaurace, kde je kuřácký prostor, musím ovšem uznat, že takových restaurací je vetšina, možná i všechny

.
Pokud budeme mluvit o hospodě (nějakých čtyřkách) tak tam by byl zákaz kouření zbytečný a destruktivní pro majtele hodpody.
Asi tak 99% návštěvníků (stálých zákazníků) čtyřek je kuřáků, nekuřák tam ani nepáchne a kdyby tam páchnul, zapálí si taky.
Musíme si taky uvědomit, že spotřebou cigaret přichází slušné peníze do státního rozpočtu.
U cigaret všichni ví, jak jsou nezdravé a že zdravé je nekouřit, víme pravdu.
Narozdíl od některých hraček pro děti, kuchařského náčiní atd... kde se občas prodává výrobek, který obsahuje nebezpečné látky, takovýto výrobek je mnohem horší, protože je zákeřný, nikdo u něj nějakou závadnost nečeká.
Asi to vypadá, že jako kuřák cigarety pouze obhajuji a v tomto případě musím asi souhlasit.
Kouření na zastávkách MHD mi vůbec nevadí, zákaz kouření v obytných budovách mi přijde zbytečné, žiju v paneláku celý život a ještě jsem nezažil, aby si někdo v baráku zapáli, ale je taky možné, že jsme prostě slušný dům. Zákaz na úřadech, klidně. Ale zakazovat majteli restaurace/hospody, aby vyhazoval své nejlepší zákazníky, to ničemu nepomůže.