Ha! Tak tady se tedy musím omluvit. V českém jazyce se nezdá že by byla kniha všude. Což mi přijde opravdu divné. Nenapadlo mě, že taková klasika bude někdy nedostupná. Nezajímala jsem se o ni, jelikož jsem ji četla už před pár lety. Ale že je jí takový nedostatek, mě velice překvapuje a trochu děsí. No ale jestli jde jen o přečtení a ne o vlastnictví, tak jsem si jistá, že v knihovně dostupná bude. Nebo zkusit aukro, tam by se možná něco našlo.
Jedině oběhnout všechna možná kamenná knihkupectví a doufat, že se někde jeden kousek najde. Ale hledala bych v menších knihkupectvích, kde se jakoby zastavil čas a mají tam i knížky deset let starý. Tam se takové poklady dají sehnat.
Myslíš, že by se někde zastavil o 7 let? Nejnovější vydání, co jsem v rychlosti našel, je z roku 2003. Je to ale zvrácenost. Klasika a téměř povinná četba dostupná není, ale recepty Jirky Babici a obrazový průvodce Stmíváním , to je všude.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
No jasně....třeba v mém rodném městě je knihkupectví, kde by se nějaký skvost z roku 2003 dal možná i sehnat. Teď nedávno jsem v něm byla a měli tam opravdu různé exempláře. Prostě chce to se poptat.
Asi před rokem jsem ji prodával Nebyla a nedávno se objevila v Levných knihách a teď zase není. Třeba hledat v antikvariátech, bazarech apod. Našel jsem 1 v ruštině a jeden tip v SZ.
trent píše:Hmm, je zvláštní, že jeho téměř nejznámější kniha není na pultech. Zato Farma zvířat je hned několikrát.
Je to jako v tom vtipu: Chlapik prijde do knihkupectvi a zada knihu, kterou nemuze nalezt. Prodavajici mu rika: Ano, tu knihu mame, ale vam ji neprodame VY PAK MOC CTETE, MOC VITE A PAK DO VSEHO MOC KECATE
Já měl 1984 z knihovny a byl to už takový salát Jinak tak klidně čtu na iPadu, nedělá mi to problém. Kdybych byl ale náruživý čtenář, tak si koupím Kindle.
JA mám Orwela ako zvukovú nahrávku tak som to počúval počas dlhých dní cestovania vlakom a pod. Keď človek potrebuje zabiť trochu času. nezabúdajte aj audio knihy sú fajn
Hmmm, zrovna před týdnem jsem ji viděl u Dobrovského, navlas stejná, jako ta, co mám já: bílé, tvrdé desky a Oko.
*Lihovou fixu z natřeného plechu odstraníš brzdovou kapalinou, ale nezapomeň ji omýt vodou, protože by začala leptat i původní nátěr. *Fleky od měděnky odstraníš 5mm tlustými plátky citronu, položenými na dané místo přes noc - odzkoušeno na oblečení.
Audioknihy mě nechytly... prostě kniha se čte. Nějak z toho nemám ten požitek, když bych ji poslouchal.
Ikdyž osudu Wilsona jsem se vyhli, doporučuji přečíst "Krásný nový svět."Sice to není literálně tak pěkné jako 1984, ale popisuje to dnešní dobu víc, než Orwellština
*Lihovou fixu z natřeného plechu odstraníš brzdovou kapalinou, ale nezapomeň ji omýt vodou, protože by začala leptat i původní nátěr. *Fleky od měděnky odstraníš 5mm tlustými plátky citronu, položenými na dané místo přes noc - odzkoušeno na oblečení.
Když už tady uvádíte další podobné antiutopie, doporučuji také Kalokain od Katrin Boleyové nebo pozdější romány od polského spisovatele Janusze Zajdela.
Mě ani tak nejde o antiutopie, ale zajímaví mě celkově knihy o politice a společnosti... třeba Den pro Šakala, taky velice zajímavé politické čtení.