GPS hodinky na beh

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod MuErToOo 8. 4. 2013 17:04

Zdarec.
schanim hodinky na beh. Mam jediny pozadavek GPS a zaznam trasy.

koukal sem na ruzne znacky a nelibi se mi hodinky nebo spise asi sportcomputery nebo jak to nazyvaji ktere maji pridavne GPS.

Nemate nekdo zkusenosti s Garmin forerunner ?

Docela se mi libi i cenou je prijatelne Forerunner 10.
http://www.garmin.cz/produkty/sport/nov ... d-red.html



diky za tip nebo radu ..
.. ASUS T100TA ..
.. NOKIA 630 WP 8.1 ..
MuErToOo
Čtenář

Odeslat příspěvekod Stoura 1 8. 4. 2013 18:19

Vypadá to slušně. Počítejte jen s tím, že udávaných 5 hodin je maximum za ideálních podmínek. Při častém načítání za horší viditelnosti (třeba v lese) bych tipoval kratší výdrž (výpočetní náročnost GPS a tedy i spotřeba je závislá na síle signálu)
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MuErToOo 8. 4. 2013 18:56

To mi neva nebeham dele jak dve hodiny :) a za tu cenu maji to co chci.
.. ASUS T100TA ..
.. NOKIA 630 WP 8.1 ..
MuErToOo
Čtenář

Odeslat příspěvekod rocksta.r 8. 4. 2013 21:29

iPhone
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 8. 4. 2013 22:36

rocksta.r píše:iPhone

Jak dlouho vydrží ale fungovat se zapnutým GPS a logováním poněkolika sekundách? Já mám starší HTC, a to má po asi 2-3 hodinách navigování vycucanou baterku.

Otázkou je, jestli by nestačil nějaký dataloger za tisícovku. Je menší a má větší výdrž.

Hodinky ale proti telefonu i logeru nemusí nemusí člověk hledat po kapsách.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rocksta.r 8. 4. 2013 22:43

iPhone na běh používám, nabíjení moc neřeším, večer ho hodím do docku a to ho používám docela dost. Cestou do/z práce hudba 1h min, v práci hovory, sms, fb, internet, občas nějaká hra, odpoledne obden běhám, taky dost fotím, samozřejmě i s geolokací a nepamatuju si, že by se mi někdy vybil (pokud jsem ho teda nezapomněl den nebo více nabít).

HTC jsem měl taky a ano, po chvilce se vybilo, neledě na to, že gps stala za vyliž*****. Holt americká kvalita.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 9. 4. 2013 08:39

rocksta.r píše:HTC jsem měl taky a ano, po chvilce se vybilo, neledě na to, že gps stala za vyliž*****. Holt americká kvalita.

Ono jde spíš o to, že v poslední době rychle klesá elektrická spotřeba procesorů na mips výpočetního výkonu.
Jen jsem nevěděl, jestli už to kleslo dostatečně a výrobci toho využili.

Na GPS jsou potřeba řádově desítky mips výkonu.
Konkrétní hodnota je závislá na kvalitě signálu, rychlosti pohybu, požadované přesnosti a kvalitě softu, který to počítá.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rocksta.r 9. 4. 2013 09:34

Aha, proč s tím tedy iPhone nemá problém a jako bonus mě, na rozdíl od HTC, které mě zaměřovalo i deset minut, zaměří ihned a nevycucne mi baterku?
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 9. 4. 2013 10:06

rocksta.r píše:Aha, proč s tím tedy iPhone nemá problém a jako bonus mě, na rozdíl od HTC, které mě zaměřovalo i deset minut, zaměří ihned a nevycucne mi baterku?


Nevím které HTC se kterým iPhonem porovnáváte, takže nelze jednoznačně odpovědět. Záleží na procesoru (případně na tom, jestli se výpočty provádějí přímo v procesoru telefonu, nebo ve zvláštním čipu - pak je potřeba počítat s vlastnostmi toho čipu) a na mnoha dalších věcech.

Doba zaměřování je silně závislá na software a je mnohem (asi o 1-2 řády) výpočetně náročnější, než pouhé zjišťování polohy při její malé změně. Pokud si zřízení nepamatuje almanach družic, nebo se příliš se vzdálíte od místa vypnutí, musí dlouho hledat a pak čekat mnoho minut, než se ty družice vykecají. Jejich přenosová rychlost je na úrovni mechanického dálnopisu.
Zrychlit start (hodně výrazně) se dá určením přibližné polohy podle telefonní BTS a stažením almanachu přes net. Další zrychlení nabízejí nové naviace, které používají ruský GLONAS (víc družic=větší šance nějakou najít).
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rocksta.r 9. 4. 2013 21:17

Měl jsem HTC Trophy, teď mám iPhone 5. A nemyslím si, že by se to u ostatních modelů příliš lišilo, iPad 3rd/4rd mě také zaměří ihned.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 10. 4. 2013 06:43

rocksta.r píše:Měl jsem HTC Trophy, teď mám iPhone 5. A nemyslím si, že by se to u ostatních modelů příliš lišilo, iPad 3rd/4rd mě také zaměří ihned.


Pokud ty časy vycházejí takhle, tak máte s tím "vyliž..." naprostou pravdu.

Vámi popsané HTC musí mít něco špatně už v GPS přijímači nebo v rozdělení navigačních výpočtů mezi CPU a speciální čip GPS. Jeho typ se mi ale nepodařilo vygooglit.

Výpočetní výkon CPU má HTC Thropy dostatečný k tomu, aby se poprvé chytlo po nejpozději po několika desítkách sekund. Pokud ale nenechává celý výpočet na nějakém zastaralém přídavném obvodu, kterému ani nepomůže v práci údaji získanými z mobilní sítě.
Vámi uváděných 10 minut počátečního zaměření odpovídá studenému startu (GPS ani přibližně netuší, kde je a kde jsou družice), nebo hodně špatnému příjmu signálu.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 11. 4. 2013 11:10

10 minut je nějam moc. I když faktem je, že pokud jsem si nestahoval data z netu, tak mi u androidího samsungu lokalizace trvala kolem 3-4 minut. Když jsem nahral custom rom, byla to otázka půl minuty. Akorát jsme trochu OT.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rocksta.r 15. 4. 2013 22:24

Android je shitty app. Jedině Apple!
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 15. 4. 2013 22:46

Android neni zadna app. Jiste uznate, ze problem s fixaci, nebyl problem androidu. ;-)
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod danet 10. 10. 2013 09:54

Já mám hodinky Garmin Forerunner 110 http://www.eproton.cz/Hodinky-Garmin-Fo ... 81315.html utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLA&utm_term={keyword}&gclid=CNzaxr3ti7oCFcxV3godg1gAGg Jsem s nimi spokojená, mají výdrž 8 hodin se zapnutou GPS (tento údaj sedí), což na maraton bohatě stačí, ale třeba na Beskydskou sedmičku ne (leda, že bych byla superwoman:-) Mám je 2 roky, používám je min. jednou týdně na běh (zapnutou GPS) a zatím fungují.... Co mi na nich vadí, že když je dávám na nabíječku, mají 4 malé kolečka na vnitřní straně, do kterých je třeba PŘESNĚ zacvaknout nabíjecí konektory, a to, věřte mi, je úkol pro TRPĚLIVÉ jedince a ŠIKOVNÉ ruce:-) Další věc, tlačítka se ne úplně dobře mačkají, musím hodně přitlačit. No a taky, jelikož jsem žena, uvítala bych jemnější design (dámskou verzi), ale to není problém Garminu, ale Ježíška, který to zapomněl zohlednit...:-)
danet
Čtenář

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků