Smetaci neboli "psi"

Místo pro všechny s kladným vztahem ke zvířatům. Pojďte se podělit o své zážitky se zvířaty v přírodě i doma..

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 9. 2007 08:01

michee píše:
MarkFX píše:"ti jsou jako krysa na kterou někdo nalepil chlupy... " :lol: :lol: :lol:>/quote]

no to jo, to je celkem trefné....ale někteří hafani jsou jen přerostlé krysy (ty natupírované chloupky jim chybí :-D) - včera naše štěně na jednu takovou krysu s dlouhýma nožkama ub]útočilol/b].
heh, tedka sem si vzpoměl jak nedávno taková krysa útočila na našeho hafíka a náš se jí strašně bál a utíkal :lol: Přitom kdyby chtěl, tak jí roztrhá 8) :lol:
anonymni

Odeslat příspěvekod MarkFX 24. 9. 2007 08:42

jojoo, ty potvory mají hodně kuráže, můj pes je ale ignoruje... 8)
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suk 24. 9. 2007 10:18

tak nevim, ale cosi takovyho se boji i naseho kocoura :D
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Antika 24. 9. 2011 21:25

Kdyz se rekne pes, tak si pod tim pojmem predstavim nemeckeho ovcaka, dobrmana, nejakeho krizence, jezevcika, ohare nebo bullteriera. Bisonek, jorksir a jim podobni me ani nenapadnou.
Ja, ktera jsem vyrustala mezi tezce krizenyma vorechama (kteri aspon narozdil od tech modnich doplnku neco vydrzi, nejsou tak agresivni a vypadali jako psi) a bullterierem jsou tihle "psi" pro me vysmech. Nevadi mi jako zvirata, vadi mi predevsim jejich chovani. Porad se mluvi o tom, jak bojove plemeno napadlo cloveka, ale co vim z vlastni zkusenosti, tak tyhlety maly potvroy jsou tisickrat agresivnejsi nez nejaky ptibull. Jenze narozdil od pitbulla tohle nezpusobi zadne zraneni (maximalne nejaky drobny skrabanec) - capne se do ruky a je po problemu.
Navic bala bych se, ze bych tomu psovi ublizila. Kdybych na nej stoupla, tak je po nem. Kdybych ho poradne poplacala (jak jsem to delala nasemu bulikovi, ktery to miloval), tak bych mu zlomila vaz. Tohle je spis ale o zvyku, kdybych namisto bullteriera mela jorksira, tak bych zase se bala, ze by me takovy pes napadl.
Co mi taky vadi, ze jsou povazovani jako modni doplnek. Ti psi jsou sice otresni, ale jejich majitele jeste vic. Nechovaji se k nim jako ke psum, ale jako o modnim doplnkum, coz take "upravuje" jejich povest. Obojek to ma posety trpitivymi kaminky (coz pak neni obojek, ale vypada to spis jako naramek), na kazde rocni obdobi (ne-li na kazdy den v tydnu) ma nejaky specialni oblecek.
Antika
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 25. 9. 2011 07:24

Nechci se tě zase dotknout, ale když vidím, jaký typ lidí se velmi často pořizuje psy jako bullteriery, myslím si také své. Tím pochopitelně nemám na mysli konkrétně Tebe.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Antika 25. 9. 2011 12:52

Reknu ti to takhle: to, co si myslis je jen stereotyp - bojove plemeno = debil (vhodny popis tech majitelu me nenapadl). A tak se k tomu stavi vetsina lidi, ktera o tom plemeni a jeho majitelich nic nevi a nezajima se o ne (o bullteriery). Ja znam mnohem vic tech "normalnejsich" majitelu, kteri bulika maji jako domaciho mazlicka, chodi s nim na vystavy a je to plnopravny clen rodiny (tak to bylo i u nas) a tyhle opaky jsem videla snad dva - maji psa na paradu, drsny pes = taky jsme drsni.
Ja netvrdim, ze vyjimky neexistuji i v pripade tech stekajicich smetaku, urcite existuji, ale ja jsem se zatim s zadnout nepotkala. ;)
Antika
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 25. 9. 2011 14:51

Co si mám pomyslet o lidech v teplákovce Umbro, vyholenou hlavou a zlatém(případně pěti stříbrných) řetězu kolem krku. A znovu opakuji, Netvrdím, že je to tvůj případ, ale v 80% případů vídám takovéto majitele zrovna těchto plemen. Opakuji, že takovéto lidi vídám, ne že si je představuji.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 25. 9. 2011 20:24

Myslím, že i bojová plemena lze, z určitého pohledu, zařadit mezi módní trend, tudíž módní plemena.

Mnoho majitelů prostě chtělo, chce a ještě chvíli bude chtít tento druh, právě kvůli jejich „modernosti“. Ano - boom už trochu odpadl, přesto.
Dalších mnoho majitelů chce výše uvedené bojovníky právě protože se jedná o bojová plemena. Bohužel velmi málo z výše uvedených lidí, má větší zkušenosti s chovem a výchovou psů a tak nejsou schopni vytvářet správné návyky ve svých miláčcích, a to tak, aby nedocházelo k excesům, resp. aby se tyto významným způsobem omezily.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Antika 28. 9. 2011 22:47

trent: ja netvrdim ze si o nich mas myslet neco jineho. jen rikam, ze pseudodrsnak + bojove plemeno je stereotyp. takovych lidi, ktere popisujes, je mraky, to nepopiram. ale tak, jak reagujes ty na tyhle typky, reaguji jini lide (a ze jich je hodne) i na nas, "netradicni" (jinym slovem normalni) majitele techto psu (vim to z osobni zkusenosti :) ).
Antika
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 29. 9. 2011 12:32

Nereaguji. Když uvidím normálního člověka s tímhle psem, neřeknu ani popel. Bohužel v Praze byla jeden čas veliká móda si tímhle psem nastavovat ego a přirození. Znovu říkám, že to není mířené proti Tobě. ;-)
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MarkFX 29. 9. 2011 20:44

Já mám rád velké a bojové psy, co ale z velkých poslední dobou nemusím jsou vlčáci.. Jsou to sice dobří hlídači ale to je nehorázný jak pořád štěkají.. Hlavně na vesnici to má každý třetí a furt to tady štěká.. Žádný jiný pes není v tomhle tak hloupý.. :roll:
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 3. 10. 2011 07:59

MarkFX: Vlčáky taky nemusím. Na dědině, kde máme jeden barák, tak tam mají sousedi vlčáka. A ten dement kdykoliv jsme na zahradě tak štěká a skáče na plot. Naposledy sím plotem už proskočil, jak ho domrvil. Hezky vběhnul na náš pozemek a začal dorážet na naše dva malý čoklíky. Ten vlčák má evidentně depku z toho, že je celej den sám a nepotkává jiný psy, bo je to jedinej čokl v dědině. Ta dědina má všehovšudy 10 baráků a většinou to jsou prázdný baráky, jako je ten náš.
Kick the baboon....
michee
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MarkFX 3. 10. 2011 12:29

ale zas hlídači od přírody to jsou dobří.. Jsme jednou jeli na kole podél řeky jakože k nějakému splavu, sme mysleli že tam bude normální elektrárna nebo něco tak jsme tam skoro vjeli.. Ale to byl barák, otevřený vrata ze kterých na nás vyběhl obrovský vlčák.. Zastavil se metr předemnou a štěkal, tak sme pomalu couvali.

Kuwa tehdá sem myslel že už ho budu mít zakouslý v noze nebo něco.. Ale on prostě stál a bránil vstupu do brány.. No mazec málem sem měl v gatích
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DerrickRose 24. 4. 2012 17:32

Přijde mě že tyhle psi, kterým se takzvaně říká "smetáci", neboli bišonci, skotíci, yorkšíři, si DÍKYBOHU kupují jen lidé, kteří moc psům nerozumějí a nechtějí s ním mít moc velké starosti ohledně výchovy. Protože to je malé a nic to nikomu neudělá, moc se to vychovávat ani nemusí.
Druhá strana mince je ta, že je mě těch psů občas líto, protože přístupy těchto majitelů jsou většinou takové, že bych některé z nich nejradši praštil smetákem po kebuli (smetákem s násadou ne tím psem).
Klasická situace. Jdu s mýma dvěma psama, kteří v rámci možností poslouchají na slovo, nebo je můj přístup uzpůsoben tak aby jsme v pohodě existovali.
Proti mě jde bába s yorkšírem. Má ho na vodítku dlouhém zhruba jeden metr, už 15 metrů od mého psa začne za vodítko trhat, nervózně se zastaví na místě, po té ho bere do rukou a začne se smát že ten její pes je takový blbec že na každého hned začne vrčet, štěkat a vyjíždí po něm.
Měl jsem chuť jí něco říct, ale nemám na to fakt náladu, abych někomu držkoval do jeho věcí, psa mě ale líto bylo.
Chyba? Ve 100% v té bábě. Pes když je na vodítku tak se cítí bezpečně, v rukou svého pána. Proto má pocit že si může vyskakovat. Pokud ta jeho bába kdykoliv kdy uvidí psa začne za to vodítko škubat a nervózně přešlapovat na místě, pes chápe že je něco asi špatně a tak začne vrčet, protože se blíží něco co jeho páníčka rozrušilo. Ve chvíli kdy bába zvedá psa do náručí, on začne hystericky štěkat. Teď už je v úplném bezpečí a je si jist že musí kopírovat chování svého pána, tedy začít nějakým způsobem řešit tu "strašnou" situaci, blíží se pes...
Tohle když vidím tak mě stávají vlasy na hlavě. Bába ho od počátku všemožně debilníma podnětama učí nesmyslům a pak se směje u toho když říká že takový je on, že on je ten blbec. Ne. Ona je blbá. Pes v životě přišel do styku se psem tak maximálně ve snu, nebo z metrové výšku z rukou báby a vrčí jen kvůli tomu že mu bába dává podněty. Tohle fakt nedávám... A bohužel to vidím každý druhý den.

Chápu že v dnešní době kdy je každý třetí pes agresivní, díky tomu že dnes má psa úplně každý, je těžké nechat tyhle malé pejsky jen tak volně pobíhat. To po nich taky nikdo nechce. Ale celoživotně ho odsoudit ke zvedání do rukou když uvidí psa, to je prostě děs.
Báby zkuste až někdy uvidíte přátelského psa, pustit ho z vodítka a nechat si ho s ním hrát...
DerrickRose
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků