Paradoxy vesmíru - vážně, nevážně.

Diskuze o vesmíru, nových vědeckých objevech i technice v běžném životě

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Fyzikář 8. 9. 2007 02:24

sportman:
A je mozne dnes vyrobit treba v urychlovacich mini cerne diry na mikroskopicke urovni ? jak to vlastne vznika ? tim ze castici urychlime na hodne velkou rychlost ? Kdyz by pak vznikla takova minicerna dira jak moc dokaze zakrivit casoprostor ?


Vzájemnými srážkami částic při vysokých rychlostech mají vznikat Higgsovy bosony, (částice, které způsobují gravitaci). Zatím je to pouze smyšlená částice, ale některé nepřímé důkazy její existenci předpokládají. Může se stát, že při experimentu vznikne miničerná díra, (nejspíš nějaký boson), která se však v zápětí vypaří - záblesk ve formě Hawkingova záření. Hmotnost takové minidíry je velmi malá, takže k významnému zakřivení časoprostoru nedojde.

Fyzikář
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aim_ 8. 9. 2007 13:04

Díky Fyzikáři. Toto je velice dobře stravitelná teorie :)
Aim_
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fyzikář 10. 9. 2007 02:13

Obrázek

V souvislosti s červími děrami z jiných časových dimenzí stejného prostoru, (paralelních a podobně nazývaných), vzniklých v dávné minulosti a šikovně zamaskovaných "tunelů", (viz předchozí příspěvky), se nabízí typicky danikenovská otázka: " Nemohli by to být právě ti 'mimozemšťané' hrající si na spasitele a využívajíc primitivnost lidí nejen ke svému pobavení ale i na práci? Nebo naše dimenze jim byla přidělena za trest jako fešácký kriminál, kde si zpříjemňovali pobyt vydávajíc se za bohy a tu a tam to všem dokázat nějakou technickou parádičkou?...." Samozřejmě, ke cti von Danikena, tohle nikdy neřekl, jelikož je zastáncem a propagátorem myšlenky, že "bohové" byli z jiných planet. Na různých starých vyobrazeních (pokud je budeme brát vážně), se však létá raketami doprovázeny velkým hlukem. Znamená to, že nemohli být z velké dálky, dokonce ani z jiné sluneční soustavy, jelikož chemické rakety jsou příliš nákladné na palivo a pomalé. Mimozemská civilizace, pokud vyrábí, musí mít ekonomiku a tím pádem i "peníze". Vyjímkou však může být nějaká agresivní rasa, která využívá otroctví apod. Let z jedné soustavy do druhé je velmi drahý a klasickými reakčními motory v přijatelném čase neuskutečnitelný. "Artefakt" z Kosova, rok 1350.

Obrázek

Pronásledovaná raketa (odlišného typu a označení) vystřeluje projektil směrem ke svému pronásledovateli. Vyděšené postavy, zakrývající si uši (hluk) nejsou dobře vidět.

Obrázek

Celkový výjev - obraz není fake.

Obrázek
Vzhledem k realistickému vyobrazení postav naproti různým skalním malbám, předpokládá se, že tryskové stroje nebo rakety byly pečlivě okopírovány podle existující předlohy, nebo se jedná o skutečný zážitek autora, který jej implementoval do nábožensky situovaného obrazu, protože bojující cizinci bez křídel nemohli být v té době interpretováni jinak, než v těchto souvislostech. Můj osobní tip při letmém pohledu na obraz byl takový, že Slunce vyhání Měsíc, ale vzhledem k tvaru objektů, paprsků, projektilu a postav uvnitř bez svatozáří, kterou museli mít i andělé, natož bytosti manipulující s nebeskými tělesy, tuto mou teorii moc nepodporují. Podle řecké mytologie se bohové navzájem nesnášeli. Každý z nich si mohl nárokovat právo na území, nerostné bohatství nebo lidskou sílu. Vzniklé konflikty mohly být primitivně vnímány jako boží rány.

Obrázek

Obrázek
Teorie mythologa Williama Henryho říká, že malby nebo plastiky (evropské, egyptské, čínské, japonské...) zobrazují "příchod" přes dimenzionální trhlinu nebo-li červí díru, chrarakterizovanou paprsky nebo vlnovkami se schody, usnadňujíc pohodlný sestup a ve všech případech s nezbytnou obsluhou a stráží - anděli. Myšlenkou jiných světů a hledání průchodů do nich se zabývali nacisté. Některé památky byly opravdu ušetřeny před zničením díky tomuto okultistickému přístupu ze strany Němců.
Obrázek
Fyzikář
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sportman 10. 9. 2007 08:52

Pokud to neni Fake tak nevim co si o tom mam myslet.
To kdysi umely opravdu letat ? Nebo nas mimozemstane opravdu navstevuji ? :hm
sportman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _jux_ 10. 9. 2007 22:06

Zajímavé :? . Někde jsem zaslech informaci o tom, že ve Vatikán tají nějaké informace okledně křesťaství, které kdyby se lidé dověděli, tak by měly razantní vliv na stávající společnost. Což by mohlo zapadat do dříve podaný informací a hypotéz s toho plynoucích 8)
_jux_
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ciapka 11. 9. 2007 01:39

_jux_ píše:Zajímavé :? . Někde jsem zaslech informaci o tom, že ve Vatikán tají nějaké informace okledně křesťaství, které kdyby se lidé dověděli, tak by měly razantní vliv na stávající společnost. Což by mohlo zapadat do dříve podaný informací a hypotéz s toho plynoucích 8)"/quote]

davinciho kod?:))
ciapka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fyzikář 11. 9. 2007 02:28

Freska je veřejně přístupná v Dečani (Kosovo).

Obrázek

Fotografie restaurované fresky (UNESCO). Bohužel, z nějakého důvodu není pořízeno foto celého obrazu. Ale jdou dobře vidět andělé, chránící si uši před hlukem.
Obrázek

Celé 14. století je "zaplaveno" podobnými obrazy. Většinu lze vysvětlit, ostatní méně. Rozhodně pravost obrazů si lze ověřit, oproti profesionálních snímků z YouTube. Vatikánský "archív" údajně obsahuje daleko "přesvědčivější" materiály, sezbírané z celého světa.

Foto poškozené fresky.
Obrázek

Stejný motiv jako na kosovské malbě. Georgia 17. století.
Obrázek

Další zajímavá malba z téhož období (miniatura)
Obrázek

A nakonec "střízlivější" představa z pozdějšího období - Slunce a Měsíc.
Obrázek





Velmi pěkná freska od Ventura Salimbeni (1567-1613) Itálie. Samozřejmě pravá. Ale ta koule vypadá jak Sputnik...
Obrázek


Annales Laurissenses - France ( 776 ) Taky "Sputnik", ale asi o sto let dříve než na předchozí fresce.
Obrázek

Modrá (kovová) koule se objevuje poměrně často.
Obrázek

Královská insignie
Obrázek

Planetárium (geocentrální systém)
Obrázek

Něco z Iraq Museum

Baterie 1,2V. Nejspíš pro použití při pokovování. (1800 př.n.l.)
Obrázek
Obrázek

Každé malé dítě by řeklo - spalovací komora a trysky, ale může to být cokoliv.
Obrázek

Mapa Antarktidy z 1513. Obkreslena ze starší mapy.
Obrázek

Našlo by se toho více, hlavně ve Vatikánu a soukromých tajných knihovnách v Arábii a Ásii. Na netu je hodně podvrhů, nebo chybně pochopených artefaktů vydávaných za mimozemské a pod. Ty "pravé" jsou jistě pečlivě uschovány. Církev, hlavně v minulosti neměla ráda zázraky a důkazy jiných jevů, jelikož by to oslabovalo vlastní pozici. Každý neplánovaný "zázrak" byl považován za projev ďábla a zbloudilé ovce, které "prohlédly", čekalo mučení a smrt. Tento "ateistický nadhled" může být dán tím, že církev zná mechanismus "zázraků". Je si vědoma jiných světů a jejich vyspělých technologií. Jsem si jist, že kdyby se objevil Kristus, byl by církví okamžitě prohlášen za falešného. (Stádo je totiž systematicky a preventivně připravováno na kontakt , ale bez návodu, jak rozeznat pravého či falešného proroka - "... střez se falešných proroků!..."). Rozhodnutí o "pravosti" je ponecháno v rukou církve. Tak však nemá ve svém programu předání moci nebo doopravdy sloužit vyšší bytosti. Tato jistota pramení ve větších znalostech a způsobech jak s takovou mimozemsku entitou v tichosti zatočit. (Nebudo to asi zase ukřižování, ale něco humánějšího.)
Fyzikář
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sportman 11. 9. 2007 06:01

Fyzikar: pokud to neni fake tak si troufam rict ze jsme opravdu navstevovani mimozemskou inteligenci. Jinak si tyto artefakty vysvetlit neumim. Celkem rad bych se nekdy podival do takovychto tajnych knihovnach cirkve, to se mi asi ale nepovede..co k tomu clovek potrebuje? penize, moc ?
sportman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sportman 11. 9. 2007 06:04

BTW. fyzikar: pokud byste nasel jeste neco, prosim hodte to sem. hodne me tyhle veci zajimaj .-)
sportman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fyzikář 11. 9. 2007 06:12

Fake to není, ale "bohužel", jde to vysvětlit, :wink: i když to taky není ve všech případech jednoznačné. :hm

ps. Večer něco přidám. Jenom to musím přelouskat z francouzštiny.
Fyzikář
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sportman 11. 9. 2007 08:18

Urcite vecer tady kouknu. Jen by me zajimalo...ja by to slo vysvetlit ? Pokud to neni fake, tak mi to vrta hlavou :hm
sportman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _jux_ 11. 9. 2007 08:43

sportman píše:Urcite vecer tady kouknu. Jen by me zajimalo...ja by to slo vysvetlit ? Pokud to neni fake, tak mi to vrta hlavou :hm


Doporučil bych Ti znovu si přečíst texty dříve napsané. Jelikož se jedná mnohdy o hypotézy, vlastní úvahy jsou na místě. Mě do toho zapadá hypotéza cestování časem s polu s atrenativami. Pravda vsak může byt úplně někde jinde :twisted:
_jux_
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aim_ 11. 9. 2007 10:47

Souhlas. Řekl bych, že jde především o to, že se jedná o symboly - které můžou znamenat opravdu všelicos. Ne nutně mimozemské návštěvy nebo paralelní vesmíry. Snaha o pochopení těch symbolů vyžaduje pochopení tehdejší doby, což rozhodně nezískáme z toho, co jsme se naučili v dějepise.

Co se týče technologií a znalostí, které civilizace v minulosti "prostě nemohli sami vymyslet", myslím, že taky mohli mít pár geniálních jedinců (viz Tesla v naší době) anebo jim pomohla návštěvu mimozemšťanů (viz K-Pax).

Těším se na další... ;-)
Aim_
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sportman 11. 9. 2007 11:00

No nevim. Treba na te malbe "Georgia 17. století" vidim vpozadi
letici UFO. Je fakt ze symboly te doby neznam, a mozna to jde vysvetlit jinak, ale jednoznacne rict to urcite nejde.
sportman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fyzikář 11. 9. 2007 23:12

Symbolika středověku

Belgie 1538 Musée National Bayerisches
Obrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek

Všechny obrazy jsou pravé.
Svatý Jerome (Saint Jerome) je něco jak z našich pověstí o Brunclíkovi. Svatý Jerome, doprovázen lvem, kterému vytrhl trn z tlapy, byl velmi oblíbený a populární příběh středověku, interpretovaný snad každým, kdo uměl malovat. Krotkost a poslušnost lva, (daná smlouvou mezi sv. Jeromem a lvem), byla s oblibou znázorňována s nepoměrem velikostí lva a Jeroma, což lze na některých vidět. Lev byl často zaměňován za psa. Hrdina Jerome byl vyzdvižen na úroveň kardinála, což byl sice vysoký titul, ale hlavně mu umožňoval stát se svatým. Kardinálský oděv jej však tížil, a proto byl často vyobrazován v prostém oděvu, kde se vždy na blízku nacházel alespoň kardinálský kloubouk (el sombréro), jako symbol svatosti. V kardinálském oděvu je málo obrazů, (nebyly atraktivní). Scéna se lvem umožňovala vyšší kreativitu a nadsázek jako v prvním obrazu. Kardinálské sombréro bylo z důvodu viditelnosti zobrazováno na obloze, a každému bylo jasné, o jaký motiv se jedná.





Také pravé, ale bez vysvětlení, jelikož hypotéza, že jsou to terče pro střelbu, v případě kruhových objektů, neobstála.
Švýcarsko 1566
Obrázek

France 842 (kometa).
Obrázek

Záznam pozorování z Arábie 1479
Obrázek

Filippo Lippi ( 1406-1469 ), tak tohle už není el sombréro.
ObrázekObrázek
Obrázek
4000 př.n.l.
Obrázek
1400
Obrázek

Andělé sestupovali z nebes na strojích - raketách, doprovázených hřmotem a kouřem. Křesťanství se v tomto směru nijak neliší.
Fyzikář
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků