Proč nevěřím v UFO a v zelené mužíčky

Diskuze o vesmíru, nových vědeckých objevech i technice v běžném životě

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod trodas 29. 11. 2013 20:06

Poté, co jsem dnes narazil na tento příspěvek:

Obrázek

...tak jsem se rozhodl k věci zveřejnit nějaké své postřehy. Jedna věc totiž je, že lidé oprávněně nevěří mediálním prostitutům (presstitutům) či politikům. Víme, že média jsou nám schopna cpát do hlavy, že vyhrál jiný prezident, nebo tvrdit v živém vstupu, že se WTC 7 (aka Salomon Brothers building) zřítilo, když na pozadí reportérky stojí:

Obrázek Obrázek

Ale druhá věc je nevěřit vlastnímu zdravému rozumu tak moc, že člověk cítí potřebu tlačit všechny možné i nemožné vysvětlení do extrémů. Není to tak, že bych apriori nevěřil v UFO, protože jsem nikdy žádné neviděl. Je to spíše zdravá míra pochybností o tom, zdali mezihvězdné cestování je možné či praktické. Je možné, že se můžeme setkat s nějakými cizími (ale spíš vojenskými) sondami, nevysvětlitelnými úkazy a optickými efekty - stejné, ne-li vyšší množství však tvoří senzacechtiví lidé, kteří touží po pozornosti a tak ze sebe dělají svědky návštěv či setkání s mimozemšťany, aby se mohli přednáškami o tom živit.
Asi jako pan Klaus pořádá přednášky, jak dobře zorganizovat ekonomiku tak, aby se bohatství dostalo k těm správnými lidem bez větších porodních bolestí (jinak se tomu také říká privatizace), anebo jiní lidé jezdí pořádat přednášky o tom, jak to bylo strašné v koncentráku (nikdo snad nepochybuje o tom, že to nebyl pionýrský tábor), ale ve skutečnosti nikdy v žádném nebyli: http://nassmer.blogspot.cz/2012/12/udaj ... beh-o.html
A pán rozhodně není sám.

Jak vidno, zdravá míra skepse k tvrzení kohokoliv (10x větší míra, bere-li za tato tvrzení peníze) není nikdy od věci.

Ale k věci - chtěl bych předložit důvody, pro které pokládám teorii o návštěvnících za zcela neudržitelnou a absurdní.

1) Nemyslím si, že na vysvětlení většiny záhad a konspirací potřebujeme mimozemšťany a nemyslím si, že cokoliv inteligentního může přežít cestu vesmírem, který je extrémně radioaktivní. Ač se tyto fakta snaží všichni umlčet, tak více jak 20 násobek radiace oproti místu startu balónu a v výšce 27km hovoří snad za vše a dává představu, jaké peklo asi bude panovat v Van Allenových pásech (1000km nad Zemí a dále) a za nimi, zejména když si Slunce "pšoukne"... http://www.google.cz/search?hl=en-CZ&q= ... d=0CBUQvwU ... ani 11 666 remů/h v jádru těchto "pásů", kterými musíš k Zemi nebo od Země proletět, není nijak než 2m vodního sloupce kolem všech stran všeho živého odstínitelné.
Atmosféra poskytuje ekvivalent 10m vodního sloupce. Blíže ke Slunci letět je nemožné s jakýmkoliv stíněním. Prostě to nejde...

2) Nikdo zatím nedokázal odstínit radiaci (viz. ztráta proti radioaktivitě "zodolněného" robota v Fukušimě), neb ta je, bez ohledu na technologii, zhoubná pro všechny a čím vyšší bytost, tím je citlivější na likvidaci svých buňek, tedy když neprojde ani člověk, tak "mozkově vyšší" alien (šedivák či jak to chcete nazývat) rozhodně ne, mozek mu to uvaří jak polévku.

3) Je pravdou, že pokrok je pokrok a ten se nedá zastavit. Jisté staré bludy byly jen naivní doměnky (udušení se při rychlejší jízdě vlakem, např. tvrdila Královská univerzita v Anglii Stephensonovi na jeho vynález rychlejší lokomotivy...), nicméně jen k nejbližší hvězdě je to strašně daleko a po celou tu dobu letu musí živé organismy a jejich zásoby jídla něco stínit. Otázka "super alien" materiálů je v podstatně irelevantní, protože mnohé kosmické paprsky jsou tak intenzivní, že procházejí i Zemí (viz. patenty Intelu k tomu, jak se jeho čipy vyrovnávají s zásahy takovýmito nepříjemnostmi) a čím oddolnější materiál, tím větší problem s radiací. Totiž z stínění zásah radiace vyrazí pro jeden každý atom celou spršku sekundárních cástic, takže se nezřídka stane, že radiace je venku 10x menší, než uvnitř (Hubble, ISS stínění a podobné nevalné pokusy...) ...
Holt příroda ví, proč stíní řídkou a velkou atmosférou - to funguje. Proto se také nejvíce navrhuje voda, protože z té se moc sekundárních částic vyrazit nedá a 10m vody stíní stejně jako celá atmosféra.
Na žádné zázračné materiály, které by tento problém "magicky" vyřešily, nevěřím. Už proto, že radiaci vystavené věci se stávají radioaktivními samy... atd. Je to prostě velmi komplexní problém a mnohá navrhovaná řešení jsou při bližším prezkoumání směšná. Doporučuji Eugene N. Parker: Shielding Space Travelers
http://ax2.old-cans.com/nasa/Eugene_N._ ... velers.pdf
Při popisu, co by následovalo při pokusu odstínit čístice např. elektrostatickým nábojem jsem se VELMI dobře bavil, protože je to prostě směšné. Nikdo neví co s tím a my navíc nevíme, zdali v mezihvězdném prostoru (do kterého míří Voayger 1 a 2) nebude naopak situace ještě horší, než je v Sluneční soustavě. Slunce nás totiž velmi dobře stíní - je změřeno, že jen vyšší sluneční aktivita znamená méně kosmického záření co dopadá na povrch Země.
Předpoklad, že by v mezihvězdném prostoru mohla být radiace vyšší a nebezpečnější, než je blízko Slunce, nemusí být tedy SciFi.
A v tomhle prostředí přežívat 28let k nejbližší hvězdě? Za předpokladu, že dosáhneme a pak zase zabrzdíme rychlost světla? Směšné, protože:
a ) zákon akce a reakce praví, že můžeme letět v vakuu jen tak rychle, jak rychle budeme něco vystřelovat z lodi za sebe... a rychlostí světla neumíme vystřelovat nic - jen světlo, a to je moc slabé... (iontový motor suxx)
b ) vesmír se udává jako vakuum, ale pravda to není - je v něm cirka 80 atomů na 1m3 ... to se nezdá jako moc (je to tuším více jak 100x lepší než nejlepší vakuum dosažené na Zemi), ale při rychlosti světla je to spíš mnohametrová betonová zeď, kterou musíš prorazit každý centimetr pohybu... a se vším tím stíněním, prostorem k životu a zásabami potravin na 28let + něco na kolonizaci planety u první hvězdy = loď bude veeeeeliká... a tedy průřez, tlačící se skrze vesmír, bude velký a tedy potřeba výkonu motorů nepředstavitelná... (o tom, že by motory měly mít i nějaké to palivo, taktně pomlčím... navíc 28let žádný raketový motor nevydrží fungovat, jsou to do 5min záležitosti kvůli přehřívání...)
c ) připomínam, že podle současně platné fyziky platí, že nic hmotného nemůže letět rychlostí světla, neb pak to bude nekonečně těžké a tedy se to zhroutí do singularity než to té rychlosti dosáhne (nemyslím si, že je to tak docela a úplně pravda, viz. neutrina rychlejší světla, ale tvrdí se to)
d ) 28let v žádném krámu, řítícím-se vesmírem, nikdo nepřežije při zachovaném duševním zdraví
e ) byť s fyziky v mnohém nesouhlasím, tak v čem musíme mít pravdu je, že energie se záskává z hmoty nějakou její přeměnou, ergo když je nezbytné akcelerovat a následně zase zabrzdit - neb rychlostí blízkou světelné na žádném orbitě planety nezakotvíš - tedy bude potřeba tolik hmoty, ze se to bude blížit rozměrům naší planety... bez ohledu na vyspělost civilizace nepůjde energie získávat z ničeho jiného, než zase z nějaké hmoty a podle Einsteina je energie rovna hmotě x rychlost světla na druhou. Protože rychlost světla (třeba na dvacátou) je konstanta, tak nám to vlastně říká, že energie je hmota (jen vyjádřena v jiných jednotkách, proto ta c2 část). Já s tím sice docela a úplně nesouhlasím, protože u energie závisí na tom, jakým způsobem ji z hmoty uvolníš a zdáse, např. že Slunce je v uvolňvání energie z vodíku (velmi lehký prvek, tedy dle Einsteina málo energetivky vydatný) překvapivě úspěšné, zatím co atomová elektrárna dosahuje jen 6% účinnosti, což je fraška a směšné...
Chci říci, že závisí na způsobu, jak se energie uvolňuje, ale faktem také je, že my nevíme jak to Slunce dělá, takže je možné, že Einstein má pravdu, protože podle všeho je Slunce z vodíku v kovové podobě, což bude asi sakra hmotný materiál...
http://ulozto.cz/xTHvVNeW/sun-is-liquid-hydrogen-pdf
To by však znamenalo, že nám tu narůstá váha, kterou bude třeba rozpohybovat a naštěstí jen "málo" (stínění, lidi, motory...) z té váhy nakonec zastavit... Tak jako tak je to principielně nepřekonatelné, bez ohledu na vyspělost civilizace.
f ) nebezpečí jako planetky, komety, mikrometeority a asteroidy číhají ne jen v pásu mezi Marsem a Jupiterem, ale všude ve vesmíru - dokud nebudeme mít nějaké pole, kterým je "odhrneme" z dráhy, pak se moc daleko nedostaneme, protože čím větší loď, tím komplikovanější a tím také rostoucí pravděpodobnost poruchy i zásahu

4 ) Pokud těchto několik nastíněných "drobných" problémků jakákoliv civilizace překoná, pak se jedná o vyspělou civilizaci, která s námi magory a barbary nebude chtít mít vůbec, ale vůbec nic společného. Vždyť co jim můžeme nabídnout? Dialog na úrovni dialogu člověka a mravence?
Kvůli tomu obětují nepředstavitelné zdroje energie a dalších materiálů a podstoupí obrovské riziko, aby se "bavili" s mravenci?
Navíc každý ví, že pokud někdo dá některým lidem nějakou technologickou informaci, tak co se stane? Tito ji využijí k tomu, aby si podrobili ty ostatní lidi! Tak primitivní jsme, že nám nelze svěřit ani žádné nové technologie, protože bychom se jimi jen utiskovali a hubili navzájem. Tedy už pro zachování stability sem nikdo oficielně nepřiletí a neřekne - my jsme od Orionu a přicházíme v míru. Jo, jaderná fůze? To se dělá tak a tak... ale není to moc efektivní, my to nakonec vyřešili takhle...

Z těchto důvodů jsem vysoce skeptický proti jakýmkoliv řečem o mimozemšťanech a jsem pro racionální ověření jakékoliv tvrzení kohokoliv o opaku. Rozhodně žádné povídačky mně neuspokojí, protože proti nim zde máme fakta a zejména filozofickou nemožnost a zbytečnost jakékoliv návštěvy.


Filozofické problémy s mimozemšťany

Samozřejmně stále platí, že bez důkazů a při filozofické nesmyslnosti jakékoliv návštěvy je nesmyslné o tom vůbec dále debatovat. Vždyť co by tu tak pohledávali? Chtěli by se otrávit našimi jedy, nebo dívat se na nás jako na zoo? Stačí sledovat např. Superstar v TV vysílání a mají představu, co jsme zač - a každý normální člověk by vzal nohy na ramena a utíkal by... Kdo je opravdový skeptik?
Opravdový skeptik vždy zpochybňuje vlastní závěry!

Mimo podstatatných problémů s tím, že do vesmíru nemůže nikdo bez opravdu obrovské vesmírné lodi (rozhodně by byla větší, než např. kometa ISON) a té bychom si všimli - to se schovat nedá - je třeba se filozoficky zamyslet nad tím, co za lidi nám tu mluví o mimozemšťanech. Prvně mi jistý dotyčný říkal, že věří někomu na Slovensku proto, že o tom nemluví a nedělá z toho prodejní artikl. To by byl znak jisté, možná větší, důvěryhodnosti. Ale následně mi ten samý člověk jako argument dodával showmeny, kteří svou story prodávají!
Těm ale nemohu věřit už jen proto!
Například video s Philem Schneiderem jsem dávno viděl a pokládám ho za zdařilejší pokus o upoutání pozornosti, nicméně je to stále absurdní, když to kriticky přezkoumáme.
a ) charge particle beam zbraně nebyly nikdy detekovány (jejich použití - následky zásahu, atd.) a podle něj jsou běžné
b ) SR-71 BlackBird a Phoenix ponorky nejsou žádné zázraky, Rusové dosahují stejných a lepších výsledků bez těch "zázračných technologii" od Alienů a protože zde není žádný rozdíl (Ruské letadla jsou dokonce v mnohém lepší a někdy i absolutně lepší), tak je jasné, že je to blbina, že US army používá Alien technologie...
c ) lasery co by dokázaly roztavit skálu nikdo nikdy neviděl, a protože žádná země nijak významně technologicky nezaostává za USA, pak je jasné, že něco takového nelze (zatím) udělat - kdyby to šlo, tak by se tím razila Blanka...
d ) kus materiálu z Roosvelu by musel být silně radioaktivní (pokud to byli Alieni a přiletěli z vesmíru!), tedy ten kus co dostal by ho spolehlivě zabil... (stovky lidí zemřely v Mexickém Juárezu, když si děti odnesly domů modře svítíci kuličky, rozsypané u cesty... bylo to 6 010 kuliček kobalt-60 s radiaoaktivitou 60 microcurie pro jednu 1mm kuličku z rozbitého rentgenu... jeden kluk si vzal v březnu 7 kuliček domů. Jmenoval se Henry Espindola a zemřel 29.4., jeho matka 19.7. 22.7 byl kobalt, poté co byl uznán jako příčina smrti, odstraněn z bytu. Henryho sestra zemřela 22.8 a jeho babička 15.10. Otec přežil: navštěvoval byt pouze o víkendech... a tenhle člověk tu žije?!)
http://ulozto.cz/xptKf28/greenpeace-nuclear-age-pdf
c ) na jednu stranu tvrdí, že alieni přenášejí nemoci dotykem a to smrtelné nemoci pro nás, a na druhou stranu alien pracuje v Pantagonu :lol: Absurdní. Na fotce také asi není ve skafandru, že? Problém je v tom, že si odporuje. Nemoci a bakterie se přenášejí i tzv. kapénkovou infekcí (spóry nesené vzduchem), tedy by Pentagon vyvraždil :lol:
d ) jak popisuje přestřelku s alieny, tak je v skafandru, pak dostane zásah a otevře ho to jako rybu... ale přes toto zásadní porušení sterility a vystavení těm smrtelným infencím - nezemřel :lol: :lol: :lol:
Kdopak ještě nevidí, jak si odporuje?
e ) že lidi mizí, to je pravda, ale lze předpokládat, že spíše rukou jiných lidí, než alienů. Jen v ČR chybí přes 10 000 dětí. Alieni? Ale kdež. Pedofilové a obchod s orgány.
f ) ukazuje materiál, přý těžší než olovo a tvrdší než diamant - dokud si ten jeho materiál neprověřím, tak nevěřím. Je to snadné - v kádince zjistím objem a váhou zjistím, zdali je to težší než olovo, nebo ne... a na skleněné tabulce se ukáže, zdali je to škrábavé. Jenže můžeš se jen dívat, ne dotýkat (jak to řekl!) a jakmile bych to chtěl zkoumat, tak by mu to "někdo ukradl" a pod... Stejně jako změření radioaktivity toho jeho "roswell" kousku by mi asi nepovolil ;)
g ) Area 51 je zakázané území např. proto, že ti chytráci tam zkoušeli, co se stane při částečné ne-nukleární explozi malé atomovky a pod...
h ) místo údajného Black Budgetu je tu FED, co USA vysává (a pak přes dolar celý svět) tak moc, že na žádný Black Budget tu nejsou prachy - stačí umět počítat...
A tak by se dalo pokračovat.
Každý z těchto klaunů se snaží jen odvést pozornost lidí od FEDu a skutečných zlodějů a problémů... a zejména od toho, že nedokážeme doletět ani na Měsíc, natož jinam... :(

Zamyšlení Richarda Dolana se mi líbilo ze všeho nejvíc, protože se pouze zaobírá následky odhalení UFO a pod, což má dobře podchyceno. Je zajímavé, že v UK zveřejnili jejich UFO záznamy a nic zvláštního v nich není (shrnuto takto)... zejména žádný důkaz, že na fotce není nějaký nový vojenský krám nebo že nejde o optickou iluzi. Shodně nelze zcela vyloučit, že v atmosféře žijí zvířata (nebo bytosti), které neznáme. Je to daleko pravděpodobnější, než že jsou to alieni.

Alex Collier - na to se dívám a myslím, že je to jen další člověk co založil byznys na tom, co tvrdí... Už jen když řekne, že jsou vědomím 47 000 let před námi a pak řekne, že oni čas vůbec nevyužívají. A když neví, jak se z toho vykroutit, tak řekne, že mu to tak prostě řekli... Vždyť je to absurdní povídačka. Takové 20 století nelze vůbec počítat jako krok kupředu ve vědomí lidstva, takže... asi tak.


Zajímavý argument, proč s námi alieni nekomunikují (tedy, jen s některými :lol: ), je tento:

oni sa s nami vobec nemaju zaujem bavit a pristupuju k nam asi tak,ako clovek pristupuje k zvieratu - ma ho len za kus masa na skumanie


S tím bych souhlasil, nicméně tolik lidí nechybí, aby se tím společenství alienů uživilo. Navíc na to, aby z nás profitovali, tak je to zcela absurdní tvrzení z těchto důvodů:
a ) na odchycení a odvezení pár jedinců tam, kde nás budou pěstovat (aka Matrix), nepotřebují sem přiletět (což je strašně riskantní a náročné), stačí pro pár z nás vyslat nějaké sondy a je to...
b ) pokud by se na nás živili, tak by nám NIKDY nepovolili, abychom se tak zaneřádili GMO, jedy, hnojivy, emisemi, smogem, atd. Protože jsme ale všichni nemocní, propchaní jedy, GMO a sračkami - tak nás jíst ani nemohou, zabilo by je to...
c ) pokud jsou tak vyspělí, tak nemají problém si sami vyrobit to, co potřebují - tedy není zde žádný důvod pro uváděné činnosti (zase to chce trochu kritiky, když jsou tak nekonečně vyspělí, aby překonali vesmír - tak proč si nevyrobit co potřebují u nich? ;) )


Jistě, lidé si rádi představují, že jsou tu nějací alieni, nadlidi, jěštěři (David Ike) a pod... protože tak se to lidem lépe akceptuje, že jim pár "nadlidí" vládne. Proto vymýšlejí tyto příběhy. Nedokáži přijmout, že se nechají ovládat obyčejnými lidmi... Jiní jsou ovšem placeni za to, aby odvedli pozornost od bankéřů k alienům. Neskákejte jim na lep.

Daly by se rozebrat všechny řeči, co byly řečeny, ale trvalo by to dlouho a nemá to cenu. Pokud kriticky každé tvrzení přezkoumáte, tak sami musíte dospět k tomu, že si pánové sami odporují a že jsou jejich příběhy absurní. Je to vcelku očividné.
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 30. 11. 2013 01:17

este by som ti odporucil Karlu Turner

vysvetli mi - preco tito ludia,co trepu podla teba hluposti,byvaju zavrazdeny CIA? stoji za to rozpravaca zaujimavych pribehov (ako hovoris ty Trodas) zdiskreditovat a zliklidovat?

Karla Turner - zaujimava vypoved,hovori o tom,ze Sedy uz maju davno klony medzi nami - tie su asi myslene,ze su vo vlade USA.Nezabudajme na MK-Ultra,ktora je nasadena v plnom prude (aj u Britney Spears napr. a kopec inych) Su pripady kde je zaznamenane aj v mediach a na verejnosti,ze doslo k vypnutiu,alebo resetu osobnosti.Karla Turner hovori - Sedy dokazu spravit taky klon cloveka,ze v beznom zivote si nikto nevsimne ziadnu zmenu - zaujimave.

kazdopadne zaujimave vlakno si vytvoril,len mi musis este vysvetlit,preco ked je niekto zakonodarca a moze si vytlacit papierov kolko chce,moze si pripisat v banke nul za jednickou kolko chce tak chce byt stale bohatsi a bohatsi.Teda spravne povedane - chce viest vojny.Osobne ja,keby som mal vela penazi tak sa vojnami nezaoberam - naco robit komflikty a vojny,ked nemusim robit nic a ludstvo moze zit pokojnym zivotom (s ozdravenym financovanim,bez exekucii a vojen).Nekvakam ludom o new world order (ako americky prezidenti) a nenosim a nepresadzujem verejne symboliku a satanisticke znaky (uz aj v hudobnom priemysle)

dolezite otazky
- ako funguju satelity na orbite? nie je tam radiacia? ako funguje sonda na marse? nie je tam radiacia?
- ako je mozne,ze v asteroidoch su nachadzane bakterie? nie je vo vesmire radiacia?

tak urcite s niektorymi vecami nesuhlasim,ako napr.cestovanie po vesmire.Fyzika nepusti,ale zase my ako ludia nepozname vsetky zakony fyziky vesmiru.To je asi ako keby si macka myslela,ze na tomto svete pozna vsetko a vobec netusi,ze moze jestvovat nejaky Kirchhoffov zakon.
Naposledy upravil icotech852 dne 30. 11. 2013 18:40, celkově upraveno 1
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 30. 11. 2013 05:45

z rozbitého rentgenu

aj ten spadol z vesmiru?

Meteority nie sú rádioaktívne a ak nespôsobia škodu pri dopade, sú neškodné, tvrdí odborník.

že lidi mizí, to je pravda, ale lze předpokládat, že spíše rukou jiných lidí, než alienů.

nikto nepovedal,ze ked zmizne dieta,je za tym mimozemstan - to si si domyslel sam (a prekrutil po svojom zase),kazdopadne unosy byt mohli.

na jednu stranu tvrdí, že alieni přenášejí nemoci dotykem a to smrtelné nemoci pro nás, a na druhou stranu alien pracuje v Pantagonu :lol: Absurdní. Na fotce také asi není ve skafandru, že? Problém je v tom, že si odporuje. Nemoci a bakterie se přenášejí i tzv. kapénkovou infekcí (spóry nesené vzduchem), tedy by Pentagon vyvraždil :lol:

a hovoril aj o 12druhoch a aj roznych bakteriach ,ktorymi niektore disponuju - z toho len 2 su k nam ako tak zhovievave (teda su za spolupracu).V pentagone mozu byt kludne humanoidi,klony - a moze to byt len dohad a spekulacia.Kazdopadne to prehlasilo viacero ludi z armady - a nezbierali zemiaky na poli.

ale přes toto zásadní porušení sterility a vystavení těm smrtelným infencím - nezemřel :lol: :lol: :lol:

zo zasahu zbrane dostanes infekciu od strelca? zaujimave

Už jen když řekne, že jsou vědomím 47 000 let před námi a pak řekne, že oni čas vůbec nevyužívají. A když neví, jak se z toho vykroutit

ten vek moze byt pre ludsku predstavivost - nema nic spolocne s tym,ze oni cas nepouzivaju.

pokud by se na nás živili, tak by nám NIKDY nepovolili, abychom se tak zaneřádili GMO, jedy, hnojivy, emisemi, smogem, atd. Protože jsme ale všichni nemocní, propchaní jedy, GMO a sračkami - tak nás jíst ani nemohou, zabilo by je to...

GMO,chemtrails,choroby,haarp - tornada v USA (77tornad v 10tich statoch) a to ostatne sluzi na zredukovanie obyvatelstva,lebo sa nekontrolovane premnozuje - zase si niecomu nepochopil a prekrutil po svojom

tak proč si nevyrobit co potřebují u nich? ;)

aj ludia maju svoju evoluciu.Dovolis,aby ti mravce na zahrade prerastli cez hlavu? rozkopes im mravenisko.Preco si to asi spravil? - no jednoducho si im stazil zivot.Preco asi - aby ti raz nererastli cez hlavu.To ale neznamena ze ich musis vyhubit uplne.
A druha vec - pokial clovek najde podradnejsi druh,co spravi? Zotroci ho - a nieco podobne je aj tento pripad.Cela spolocnost je oznackovana - hovorime tomu hviezda (ale je to pentagram)

Trodas,mimochodom - keby si nikdy nebol pri rieke a ja ti zacnem vysvetlovat,ze ryby dychaju pod vodou - bol by si cloveku schopny vlastne uverit? alebo by si sa iba hlupo smial.
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 30. 11. 2013 18:25

jak to bylo strašné v koncentráku (nikdo snad nepochybuje o tom, že to nebyl pionýrský tábor), ale ve skutečnosti nikdy v žádném nebyli

ano,je smutne pocut o tom,ze vacsina ludi klame,zavadza a oblbuje ostatnych.Tazko verit niekomu v dnesnom svete.Preto je dolezite preverit,ci dany ludia vypovedaju pravdu alebo nie,pripadne ci su ich informacie doveryhodne.

ne-li vyšší množství však tvoří senzacechtiví lidé, kteří touží po pozornosti a tak ze sebe dělají svědky návštěv či setkání s mimozemšťany, aby se mohli přednáškami o tom živit.

suhlasim s tebou,na druhej strane keby som zazil podobnu skusenost a chcel by som o nej rozpravat verejne,bol by som zamestnavatelom a spolocnostou zdiskreditovany.Musel by som platit ucty a aj z niecoho zit a jest v dnesnom svete.Preto platene prednasky (v tomto pripade sucit)

Druha a o to dolezitejsia vec je,ze Dmitrij Anatolievič Medvedev spravil urcite prehlasenie - najdi si ho.Dufam,ze takuto osobu nepokladas za hlupaka,ktora si chce prednaskami privyrobit.Presne ako som povedal - ludia ta za poznatok skor zdiskredituju ako ocenia

lasery co by dokázaly roztavit skálu nikdo nikdy neviděl

ano,nikto ich nikdy nevidel.Na zemi taketo stavby ale su - su to niekolko desiatok az stoviek tonove bloky tak presne zapadajuce do seba,ze jedina technologia ktora mohla byt pouzita je tavenie kamena
Obrázek

-- 30. 11. 2013 18:32 --

Giant Building Blocks Weighing 20,000 Tons

The ancient Incan city of Sacsahuamán near Cuzco in Peru contains a wall built using stone blocks weighing tons, each fitted so closely together that it's impossible to slide a piece of paper between them. In addition, no cement or mortar was used anywhere. The blocks have been placed together with the greatest expertise and precision. How these enormous blocks were shaped to fit so perfectly against one another has still not been unraveled using today's technology.
Obrázek
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 1. 12. 2013 11:11

Diskuze mezi lidmi není možná v případě, že jeden z "diskutérů" ignoruje argumenty a uváděné fakty.

Aby byla diskuze možná, pak je nutné, aby jsi se nejprve ty vyrovnal s dříve uvedenými fakty a argumenty. A tím "vyrovnáním" se nemyslí jejich ignorace či pokus o jejich "přehlušení" jinými otázkami.
Teprve poté se lze věnovat tvým novým protiargumentům, fakticky je prozkoumat a přiznat jim váhu anebo je odmítnout jako naprosto nesmyslné (např. srovnání meteoritu, ze kterého 9/10 - a to zejména jeho ozářeného obalu - se vypaří při průletu atmosférou a kovu z "UFO", který - jako všechny kovy - se do stavu před ozářením nijak nedá vrátit než poločasem rozpadu vzniklých izotopů z ozáření).

Protože jinak se nejedná o diskuzi, ale o vykřikování nedospělých lidí, neschopných racionální diskuze.


Samozřejmně by to nebylo nic nového na světě - iracionalita lidí je známá věc a často stojí dokonce životy lidí. Např.:

Každý druh zbraně má pro tento druh nehody svůj název. U amerického námořnictva se této nehodě říká HERO, Hazards of Elektromagnetic Radiation to Ordnance, to znamená ohrožení vojenského materiálu elektromagnetickým zářením.
(...)
1981-1987: V této době se zřítilo pět vojenských vrtulníků typu UH60 "Black Hawk" (cena jednoho je okolo šesti milionů dolarů), zraněno nebo zabito bylo 22 vojáků. Vyšetřování armády vedlo k názoru, že palubní elektronika vrtulníků byla narušena vlnami, které jsou vysílány kontrolními věžemi na letištích, rozhlasovými anténami nebo radarovými zařízeními. Teprve po pátém zřícení byl tento typ vrtulníků testován na HERO. V testu neobstál, ale je nadále nasazován v akcích.
(Greenpeace nuclear age, str. 110, 111)

To je klasický příklad iracionality, který souvisí s tématem zdánlivě toliko okrajově - ve skutečnosti to otevírá otázku, jak by jakékoliv technické zařízení (UFO) mohlo fungovat těsně vedle nepředstavitelně silného zdroje záření na všech vlnových délkách - Slunce. Viz. ISON a UFO :-D
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 1. 12. 2013 18:25

A v tomhle prostředí přežívat 28let k nejbližší hvězdě? Za předpokladu, že dosáhneme a pak zase zabrzdíme rychlost světla?

Nemusis diskutovat.Kazdopadne vesmir je giganticky - cestovanie vesmirom je klasickym sposobom ako si ho predstavujes ty nemozne - destinacie su 10,100,1000,miliony svetelnych rokov.Ako vieme,vesmir je roznorody a aj nehostinny,napriek tomu bolo povedane,ze entitam s technologiou nam neznamou je mozne cestovat tieto vzdialenosti niekolko hodin (myslim ze napr.4 hodiny) Znie to ako fantazia a ako nerealna zalezitost,mozno sa jedna o nejake zakrivenie casopriestoru,ja osobne netusim.Kazdopadne kebyze sa dostanu do ruk pracloveku napr.digitalne hodinky,vedel by si ich opravit? vedel by ich technologicky preskumat? Vedel by ich technologiu napodobnit? urcite nie a tak nejak to vnimam i ja.

Ty si sa zasekol na technologii,ktoru pozname v dnesnej dobe a tak sa to posudit neda...

Prvně mi jistý dotyčný říkal, že věří někomu na Slovensku proto, že o tom nemluví a nedělá z toho prodejní artikl

neveril by si,ale ked ma zacala dana problematika zaujimat,tak prave osoba z Ceskej republiky mi dala prve echo,ze ako male dieta zazila kontakt s lietajucim tanierom a pri obrovskom prelaknuti dany objekt zmizol.Cize nie je to len o Slovensku - je to skor celosvetovy problem

"Dotycny ti rikal",ze pozeral na TA3 diskusiu o UFO s ufologom,ktory videl prelietavanie UFO nad Mochovcami,kde boli privolany ako hliadka ohladne bezpecnosti (armada).Ufolog bol v minulosti skeptikom a po tejto skusenosti sa stal ufologom.Spomenul aj skusenost jeho kolegu,ktory v noci videl pristat UFO na Slovensku v nocnych hodinach,kde maly Sedy odoberali vzorky z lesa.Mozes si to pozriet v archive TA3.

Ja osobnu skusenost ziadnu nemam,takze nerob zo mna blbecka.
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stoura 1 9. 12. 2013 15:04

Několik uvedení poněkud zavádějících výroků na míru pravou:

trodas píše:a ) zákon akce a reakce praví, že můžeme letět v vakuu jen tak rychle, jak rychle budeme něco vystřelovat z lodi za sebe...


Připomínám, že to není pravda. Místo akce a reakce je lépe použít zákon zachování hybnosti, který v říká, že celkový součet násobků hmotností a rychlostí těles v uzavřené soustavě se nemění. (pro relativistické případy je třeba započíst i záření a relativistickou změnu hmotnosti.)

Ze zákona zachování hybnosti lze odvodit Ciolkovského rovnici, která říká, že raketa může letět rychleji, než to, co vystřeluje za sebe. Jen musí mít dost paliva.
Ciolkovského rovnice zní:
(nárůst rychlosti rakety)=(rychlost plynů z trysky)*(přirozený logaritmus z poměru hmotnosti mezi vyhořelou a natankovanou raketou).
Pokud třeba natankovaná raketa váží 100 tun, z toho palivo tvoří 80 tun, a z motorů proudí plyny rychlostí 3,5 km/s (to je teoretický výkon kyslíku s petrolejem ve vakuu), může ta raketa dosáhnout rychlosti 7,2 km/s. (3,5 * ln(100/20)).

trodas píše:a rychlostí světla neumíme vystřelovat nic - jen světlo, a to je moc slabé... (iontový motor suxx)

Světlo je právě tak slabé nebo silné, jako množství hmoty, jež na něj přeměníme.
Iontové motory jsou vhodné spíše jen pro cesty sond po Sluneční soustavě. Obdobně jako poněkud výkonnější plazmové

trodas píše:b ) vesmír se udává jako vakuum, ale pravda to není - je v něm cirka 80 atomů na 1m3 ... to se nezdá jako moc (je to tuším více jak 100x lepší než nejlepší vakuum dosažené na Zemi), ale při rychlosti světla je to spíš mnohametrová betonová zeď, kterou musíš prorazit každý centimetr pohybu...


To je - s prominutím - blbost.
Spočtěme si parametry té "zdi":
-předpokládejme rychlost 1/10 rychlosti světla (u téhle rychlosti ještě bude vliv relativistických efektů pod procento, takže je zanedbám)
-předpokládejme čelní plochu rakety jeden hektar
Loď redy každou sekundu prorazí 100x100x30 000 000 kubických metrů prostoru, v každém z nich 80 atomů vodíku. Celkem tedy 2,4e13 atomů. Atomová hmotnost vodíku je zhruba 1, Avogadrova konstanta 6e23. Za tu sekundu potká tedy ta loď 4e-11 kg vodíku. Po pronásobení rychlostí dostaneme silový účinek: 1,2 milinewnonu. To je menší síla, než jakou mačkáte na tlačítka klávesnice. A to jsem počítal odpor lodi, která má čelní plochu 100x100metrů.

Teď ještě spočítejme zrychlení.
Pro jednoduchost modelu si loď nahradím dutou krychlí 100x100x100 metrů zhruba 1,3 mm silného plechu (tloušťka příkladu zvolena tak, aby čtvereční metr vážil 1 kg a dobře se to počítalo). Taková loď váží 60 tun (to je skutečně málo, ale chci ukázat, že ani takhle lehká loď by bebyla brzděna betonem). Při působení výše zmíněné síly by taloď třením o vodík ztrácela ročně 60*60*24*365*0,0012/60000=0,63 m/s.

A když už jsme v tom počítání, zkusme spočítat, jaké by bylo zpomalení při rychlostech velmi blízkých c (rychlosti světla stejně nelze dosáhnout):

Rychlost by byla 10x větší, s ní i hybnost a množství zachyceného vodíku. Celkové zpomalení (bez započtení teorie relativity) by bylo 100 x větší - neboli 63 m/s za rok. Ale projeví se teorie relativity na zpomalení (v soustavě mimo loď)? Ne. Zachycený vodík bude sice brzdit o Lorentzův faktor víc, ale o stejný faktor bude větší i hybnost lodi. Takže ve výsledku se efekty podělí a stačí počítat výše zmíněné zpomalení 63 m/s/rok.

Trodasova mnohametrová betonová zeď tedy brzdí méně, než by byla akcelerace právě probuzeného hlemýždě.

Podobně je to i s několika dalšími jeho fyzikálními argumenty - jen by zdůvodnění bylo složitější.

Naopak argumenty o celkové neefektivnosti a pomalosti takovéhoto způsobu kolonizace jsou zcela namístě.

Ale každý nechť to posoudí sám.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 18. 12. 2013 09:21

fake? blazon? idiot? sarlatan? podla Trodasa urcite ano,usudok si moze spravit kazdy sam
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 22. 1. 2014 16:33

http://www.aktuality.sk/clanok/244125/u ... nspiracii/

USA ovládajú mimozemšťania ... jedna sa o konspiraciu,ze tienovu vladu (alebo vladnutie spoza opony) urcuju Tall Greys,cize Velky Sedy.Tuto informaciu uz povedalo viacero vladnych predstavitelov.Nejedna sa teda o bankarov ci zidov,ktori maju nizsie postavenie a pracuju v systeme,ktory riadi z hora "niekto iny"
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 16. 2. 2014 19:28

Zajímavé názory bez ohledu na to, co zastávají. V prvé řadě, ani vesmír nedává nic zadarmíko. Ono zakřivení prostoročasu v účelu cestování je hezké, ale ani super masivní černá díra v centru galaxie nemá dostatečnou energii (hmotnost) zakřivit prostor tak, aby se vzdálené konce spirálních ramen vzájemné těsně sblížily v účelu zkrácení prostoru, který by stejně nešel protunelovat. . Všechny podobné teorie čeká spláchnutí do záchodu už kvůli obrovským energiím, kterými by bylo nutno disponovat (100 milionu galaxií?) Červí díry jsou na tom stejně - prý potřebují k údajné stabilitě exotickou (neexistující) hmotu a je velmi úsměvné, pokud jsou hypotézy určené pro popularizaci vědy brány jako fakt, že cestovat se již vlastně dá a emzáci určitě takto cestují. Pánové a dámy, emzáci na nás kašlou, protože neobětují své slunce (energetický ekvivalent pro podsvětelný přesun gravitačním tahačem) jen proto, aby nám řekli "čus". Mezigalaktické záření má daleko větší rasanci než oblasti van A. pásů a nebýt našeho Slunce, které je svým magnetickým polem účinně vychyluje, jako magn. pole Země odklání nabité částice putující jako vítr ze Slunce, doposud zde nejsme. Vliv Slunce sahá po víc jak deset násobek vzdálenosti Slunce - Pluto. Organismy v meteoritech nejsou z hlubokého vesmíru, ale z naší, sluncem chráněné sluneční soustavy byť až z jejího okraje. Cestovat obrovskou rychlostí v prostoru mezi slunečními soustavami nebo hůře, v mezigalaktickém, by mohlo mít katastrofální následku z důvodu zkracování vlnových délek záření a jejím prostupováním lodí proti směru letu. Taková loď by musela mít magnetický štít intenzity Jupitera. Relativistická loď by se prozradila na dálku - vytvářela by něco jako rázovou vlnu s výrazným světelným efektem a jelikož by byla velmi těžká, docházelo by v její těsné blízkosti k dilataci času a pravděpodobně by nás emzáci přeletěli :-) Seriozně spoléhat na Startrekovské hypertechnologie, jak uznáte, nejde. Stáváme se obětmi nějakého HiTech-náboženství, které, v době, kdy topíme uhlím a vyrábíme elektřinu z tlakové páry nebo vody, je velmi pěknou vírou v ničím se nelišící od víry v anděly a zjevení minulých dob. Záležitosti v konspiracích jsou dílem lidí a jiných mazaných lidí, kteří toto umí prodat a z toho profitovat. Na světě se doposud neobjevila žádná technologie, které by nikdo nerozuměl. Než zavrhnu emzáky, archeoastronauto-věřící lidé odkazují na záznamy (vč. biblických) o lodích, které s hřmotem startovaly či přistávaly...dejme tomu, že je to pravda, ale proč vyspělá a vzdálená supercivilizace užívala k transportu chemické rakety? :-) Pak teda asi z takové dálky nebyli. Více se mi libí story o létajících kobercích - to by mohlo representovat antigravitační vznášedlo. :-) Odkazy na minulost, respektive nějaké artefakty, které jsou dílem velmi šikovných rukou včetně staveb z kamene z výše uvedeného odkazu - víte jak se pasoval kámen na kámen s milimetrovou přesností? Udělal se obtisk a podle obtisku (předlohy) se tesalo a brousilo. Přesná kontrola rozteče modelu a tesaného kamene se prováděla něčím, co připomínalo dnešní kružítko. Kdo měl lidské zdroje, mohl realizovat prakticky každý svůj projekt a nepotřeboval k tomu bič a ani emzáky. O starých technologiích se ví, ale mimozemští stavitelé a konstruktéři prostě v novodobém náboženství vedou. :D
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 16. 2. 2014 22:43

Zdravim Vas Lepidus,idete na to vedecky - to sa mi paci.

Samozrejme mate pravdu,ale na Zemi sa odohravaju aj veci,ktore su "ludskemu rozumu" tazko vysvetlitelne - uvediem priklad.

- Expedicia na Urale - The Dyatlov Pass Incident


zaverom je,ze horolezcov zabila sonda s vysokou teplotou.Nieco podobne sa odohralo uz viacerokrat,kde svedkovia (napr.jeden policajt) zbadal ziarivu gulu,ktora bola mimozemskej formy a vydavala ziarive svetlo.Jeho tvar zcervenala a doktor diagnostikoval - popalenina mikrovlnnym ziarenim.

- Rusky kozmonauti - uvadzaju vypovede,ze vo vesmire videli sondy (telesa) z "tekuteho kovu",ktore sa od seba vzdialovali a nasledne sa spajali,cize sa jedna o jav nam "nevidany" a nepochopitelny.(videodokument bol publikovany v TV na STV1 ako dokument,takze zial nemam vypoved s videom po ruke)
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 18. 2. 2014 00:38

Vemte do úvahy, že se Země nachází uvnitř heliosféry slunce, kde může docházet vlivem magnetického pole a ionizovaných atomů ze sluneční korony k úkazům, které ani věda o plazmatu doposud nemá podchycené. Obyčejný blesk také není jen o nějakém plus a mínus statické elektřiny, ale i o kosmickém záření. Vznik kulového blesku nemusí být nutně podmíněn zapálením par zemin nebo kovů, ale i lokální topologickou poruchou nebo seizmickou aktivitou. Rozhodně není dobré tvrdit, že povrch koule je kovový pokud do toho nikdo nikdy nepraštil tyčí (nedoporučuji). Věda kulový blesk nepopírá a snaží se o jeho výrobu v laboratořích s různými neuspokojivými výsledky. Před 2 lety měli Číňané (lovci blesků) neuvěřitelné štěstí když se jim podařilo nafilmovat kulový blesk, který prý měl až 5m v průměru v přírodě cca na 2 sekundy v místě, kde před tím uhodil blesk. Je to jediný nejlepší vědecký záznam na světě a spektrální analýza ukazuje na dva zdroje záření. Vzhledem k tomu, že nejde o bulvár, jsou vědecké stránky s analýzami tohoto fenoménu dostupné pouze s placeným přístupem. Různé stratosférické výboje byly známy až s prvními záběry z orbity a to se nezmiňuji o tom, co se děje nad bouřkami v kosmickém prostoru. Tepelná energie a radiace mohla způsobit to, co je obsahem videa (opálení jako od horského slunce pozorováním malého kulového blesku je zdokumentováno) za předpokladu, že se za fenomén kulového blesku neschovává dokonaná vražda ryze pozemskými prostředky.

Zdroj: http://www.novinky.cz/veda-skoly/324654-kulovy-blesk-prisel-o-velkou-cast-sveho-tajemstvi.html (Průměr 5m je pouze odhad a doba záznamu je o 0,25 s delší - viz placené stránky)

Pěkné amatérské záznamy kulových blesků omylem pokládaných za UFO.
http://www.youtube.com/watch?v=D4vV3KxQ16c
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 20. 2. 2014 23:24

ano,kulove blesky nepopierame.Su pripady kedy znicil gulovy blesk dom atd...

My vsak mame iny pripad,ktorym sa budeme zaoberat:

- 9 obeti z neznamych pricin zacalo v zbesilom strachu o zivot utekat uprostred noci zo stanu : ROZNYMI SMERMI
- ich tela boli spalene,no sneh nenadobudol ziadne znamky roztopenia

...cize nehovorim o pripade,kde expedicia uvadza ze im v noci zhorel stan vdaka gulovemu blesku a spolocne si potom pripili na uspesne dokoncenie misie
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 21. 2. 2014 00:47

Přiznám se, moc jsem se touto událostí nezabýval, protože se jedná o bulvár. Pravděpodobně se jedná o prachsprostou vraždu za použití čehokoliv (pozemského) nebo o přírodní jev, který doposud není plně podchycen. Pokud by se jednalo o doložitelnou záležitost, bude o tom mluvit a vědět celý svět...jako např. o Tunguzském meteoritu. Pokud je to Top Secret, tak o tom ví jen hrstka zasvěcených a už vůbec se to nefiltruje někde na YouTube nebo nějakém fóru. Moje reakce nebyla osobní, ale vztahovala se na " horolezcov zabila sonda s vysokou teplotou " . Zajímalo by mě, jak lze rozeznat emzáckou sondu od kulového blesku. Další : " zbadal ziarivu gulu,ktora bola mimozemskej formy ". Podle čeho lze rozeznat mimozemskou formu od kulového blesku? Další : "a vydavala ziarive svetlo.Jeho tvar zcervenala a doktor diagnostikoval - popalenina mikrovlnnym ziarenim." To jsou normální zdokumentované příznaky - mnoho lidí bylo svědky kulového blesku i ve svých bytech a rovněž byli zasaženi radiací. Další : " Rusky kozmonauti - uvadzaju vypovede,ze vo vesmire videli sondy (telesa) z "tekuteho kovu",ktore sa od seba vzdialovali a nasledne sa spajali,cize sa jedna o jav nam "nevidany" a nepochopitelny." Je normální že se kulové blesky i od sebe oddělují a spojují, pulsují, mění barvu. Odkud soudruh kosmonaut nabral, že tělesa byla kovová nebo z tekutého kovu? Dotkl se toho rukou nebo tyčí? Co se děje nad bouřkovými oblastmi v kosmu je fascinující, nikoliv však emzáckým přičiněním. Ne všechno je kosmický bordel - http://www.youtube.com/watch?v=8njYpyAkMp8
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 7. 5. 2014 20:41

takze podme znovu k teme - minule som pozeral dokument o zrode vesmiru.Vedci sa totiz LEN DOMNIEVAJU ako vznikol.Nejedna sa len o formu expanzie pri prvotnej explozii,ale pre mna najsmiesnejsie bolo ako si vedci vysvetluju vznik vesmiru:

z NICOHO explodovalo nieco,co vytvorilo miliardy a miliardy galaxii,cize obrovske mnozstvo hmoty.Tak tomu hovorim naozaj vedecke vysvetlenie.

Verim tomu,ze v inych galaxiach ci v inych sustavach sa nachadzaju prvky,ktore v nasej slnecnej sustave nepozname.Otvara sa tu moznost uplne inych technologii o ktorych nema ludstvo ani sajnu.Mysliet si,ze clovek je alfa a omega vo vesmire (a pritom si ulahcuje zivot masou a plynom s odumretych zivocichov a rastlin - ropou) je uplne smiesne.

Boli tu uz ine civilizacie,ktore stavali monumenty (a hlavne pyramidy) bez pomoci ropy a neobnovitelnych zdrojov.
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků