Chléb náš odcházející ...

Pauzáci se představují

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod trent 10. 2. 2011 21:16

Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 10. 2. 2011 21:29

No, to mně ani nikdo nemusel psát - to vím již dávno ... bohužel.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 10. 2. 2011 21:46

To, že většina chlebů jsou sajrajty taky samozřejmě vím... Ber to jako další střípek do mozaiky skvělé současností a světlých zítřků. Na štěstí kupuji velice dobrý chléb z nedaléké malé pekárny. Složení tedy neznám, ale je to jeden z nejlepších, co jsem za poslední dobu jedl.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 10. 2. 2011 21:53

Kdyby to byl jenom chléb náš vezdejší. Možná jsem vybíravý, ale poslední dobou na sobě sleduji, že nějak nevím co kupovat k jídlu 8-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hobitt 10. 2. 2011 22:35

Ještě, že mi většinou peče chleba maminka. Celokváskovej. A jak je na kvásek hrdá! :D
2016 Škoda Fabia Combi 1.2 TSI
2015 Renault Master 2.3 dCi
hobitt
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suk 10. 2. 2011 23:05

Trent: kde kupujes? Ja zatim beru z intersparu (to je nejbliz) nejakej chleba asi tak za 25czk, prvni den je dobrej, da se jist... ale pak se z toho stane drobiva sracka bez chuti :-/
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 10. 2. 2011 23:52

mareq: občas jsem na to dost podobně, protože ač šáhnu po čem chci, je to z poloviny umělohmotné.
suk: Já kupuji chléb a rohlíky(neméně dobré) u asiata, co má u nás v domě obchod. On bere pečivo od pekaře z Újezda nad Lesy.
To bych řekl, že v intersparru mají pečivo celkem v pohodě. Nemám s tím ale moc zkušenost, protože tam nakupuji jednou za rok. Největší tragedie je pečivo z tesca. To je přesně ten chleba, co je po 12 hodinách jak guma. Ztvrdne dřív, než stačí chytit plíseň.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 2. 2011 00:14

no aspoň nezplesniví :-). Ale jinak souhlas
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 11. 2. 2011 12:03

Já silně postrádám tmavý chléb „Moskva“. Pravda - v Bille ho sem tam mají, ale zřejmě změnili dodavatele, protože ještě zhruba před rokem byl chuťově lepší.

Taky si vzpomínám na tzv. blanenský rohlík ... no to byla parádní chuť ... a klidně i třetí den se dal sníst a člověk měl dobrý pocit. Dnes a rohlík - jakýkoliv? Raději nehodnotit. Jdeme cestou umělohmotných pokrmů do kterých ještě přidáme trochu dioxinů, aby jsme podpořili farmaceutický průmysl :-\
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 11. 2. 2011 19:37

Je celkem smutný, že děláme umělohmotné produkty, které do nedávna umělohmotné nebyly, protože to nebylo potřeba. A dnes jsou umělohmotné jen díky lenosti.
Vřele doporučuji si zajít pro rohlíky to Tesco Letňany. Ty jsou gumový už z pekárny. Zase to má výhodu, že když přijdeš v 6 ráno, jsou ty rohlíky stejně odporný, jako když přijdeš v 11 večer.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 2. 2011 20:06

já mám docela štěstí, že kousek od kanceláře jsou hned dvě pekárny. V jedné prodávají držkovský chleba a v druhé cvrčovický, takže je střídám. Tu a tam si koupím i tzv. kořenový chleba a jsem co se tohoto artiklu týče spokojen. Když jedu na Šumavu, tak kupuju nejraději Vacovský. Kupoval jsem tam i Volyňský, ale ten mi přijde, že se poslední dobou nějak zkazil.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 12. 2. 2011 05:08

Jste nějaký rozežraný, né?! Romániu na Vás a neslanej chleba z Florence - bílej, že...Vzpomínka na ROH Hory: ,,rozpečený rohlíci,, to Vám taky asi nic neříká?!Tsss, Ts. To jsou věci...Dobrej žitnej stačí a selskej rohlík vypečenej taky...jo Lidi budou, vypečený rohlíčky, ale pro vypečenýho Císaře...STarec Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 12. 2. 2011 06:09

Jenže ty rozpečení rohlíci byly dříve mnohem lepší než teď. A dnes by bylo potřeba občas rozpékat "čerstvé" pečivo. Ty jsi pravděpodobně rozpékal 3-4 dny staré rohlíky. Vypečený rohlíky jsem teď zahlédl v kauflandu. Ale že by nějak křupaly, to ne.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jeffe 12. 2. 2011 13:20

Je to smutne. Za chvili kdyz si clovek bude chtit koupit neco pozivatelneho bude si muset kupovat "bio" potraviny. Otazka jenom je, jestli vsechny opravdu jsou prirodni a bez chemie, nebo je to jenom sizeni zakazniku.
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 12. 2. 2011 13:45

Vzhledem k tomu, že vlastní bio značku má káždý obchdní řetězec, tak jsem ohledně bio potravin trochu skeptický.
Trochu odbočím... pamatuji si jak v roce cca ´95 někteří škarohlídy plašili s nástupem Delvity, Billy a Víta, že obchodní řetězce zničí malé zivnostníky. Lidi tomu nevěřili a běželi do Delvity na týdenní nákup.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Další stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník